Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

CorfuPRESS.com για Απεργία Πείνας ΟΣΥΕ




ΕΙΔΗΣΕΙΣ |


Κοινωνία



Κείμενο: CorfuPress.com on Παρασκευή, 06 Απριλίου 2012 21:37

  

Σε απεργία πείνας κατέρχεται από αύριο μέχρι τη Μ. Παρασκευή (!) το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας ενώ οι συνδικαλιστές του σωματείου της Κέρκυρας εκδήλωσαν ήδη τη συμπαράστασή τους.


Μάλιστα, θα συνέλθει η πανελλαδική γενική συνέλευση την Τρίτη μετά το Πάσχα όπου θα εξεταστούν και άλλοι τρόποι αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας Αντώνης Κωστελέτος, με την πράξη αυτή το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας θέλει να δείξει ότι «πρέπει να σταματήσει ο εμπαιγμός κατά των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων από την Πολιτεία και τους αρμόδιους του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεχτήκαμε να υποστούμε βάρβαρες περικοπές και μέτρα που υποτίθεται συμβάλουν στην προσπάθεια ανασυγκρότησης και ανάκαμψης της χώρας και περιορίσαμε τις διαμαρτυρίες μας και τα αιτήματα μας στην κυριολεξία για το Ζην και όχι για το Ευ Ζην, παρότι η εργασία μας δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιαδήποτε άλλη εργασία. Με το σκεπτικό αυτό και για την βελτίωση της λειτουργίας των φυλακών μπήκαμε σε ένα διάλογο με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου μας καθώς και ότι τουλάχιστον θα πληρωνόμασταν αυτά που η Πολιτεία είχε αποφασίσει να μας δώσει. Δυστυχώς η κατανόηση μας λειτούργησε μόνο για να κερδηθεί χρόνος και να μην τηρηθούν οι δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις που μας δόθηκαν. Μας κορόιδεψαν με παλινωδίες για το ωράριο εργασίας μας, με την πληρωμή δεδουλευμένων ωρών  νυκτερινών και εξαιρέσιμων έτους 2012 αλλά και προηγούμενων ετών, μας κοροϊδεύουν με το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας εξαιρώντας με ΚΥΑ τους διοικητικούς υπάλληλους (250-300 σύνολο) που εργάζονται σε φυλακές και υποβαθμίζοντας τον ρόλο των Διευθυντών και των Προϊσταμένων. Μας εμπαίζουν με πυροτεχνήματα για την αποσυμφόρηση των καταστημάτων και την ασφάλεια (;;;) των υπαλλήλων και γενικά αδιαφορώντας για τις προτάσεις μας και τις λύσεις που τους έχουμε προτείνει επανειλημμένα και μένουν απλά αράδες λέξεων αποτυπωμένες σε χαρτί και παραπεταμένες σε κάποιο συρτάρι των αρμοδίων.  Το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας συμπαραστέκεται στην ενέργεια αυτή της Ομοσπονδίας μας και συμμερίζεται την προσπάθεια τους ώστε τις ημέρες αυτές και να προβάλουν τα προβλήματα μας αλλά και να μη ταλαιπωρηθούν και άλλο οι κρατούμενοι και οι συγγενείς αυτών με απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σε τελευταία ανακοίνωση μου είχα δηλώσει ότι :

•    Αναστείλαμε τις κινητοποιήσεις και περιμένουμε την υλοποίηση των όσων μας δεσμεύτηκαν για αρχή.

•    Δεν σταματάμε παράλληλα να σκεπτόμαστε και να αναπροσαρμόζουμε την μορφή των κινητοποιήσεων μας όποτε και αν χρειαστεί.

•    Δικαιώθηκα και μάλιστα άμεσα με την πράξη της Ομοσπονδίας.

•    Οι δυσκολίες μας κάνουν ποιο δυνατούς.

•    Μας προκάλεσαν με την απόλυτη εγκατάλειψη, αδιαφορία και τις φρούδες υποσχέσεις τους.

Η υπομονή και ανοχή μας τελείωσε. Δεν είμαστε εργαζόμενοι ενός κατώτερου θεού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου